Va rugam sa citiţi acesti Termeni si Conditii inainte de utilizarea acestui site web. Prin utilizarea acestui site web sau plasarea unei comenzi prin intermediul acestuia, consimtiti sa va asumaţi obligatii in temeiul acestor Termeni şi Politicilor de protecţie a datelor. Aceşti Termeni si Conditii pot suferi modificari. Aveţi responsabilitatea de a ii citi cu regularitate, deoarece se vor aplica Termenii si Conditiile care sunt in vigoare in momentul utilizarii acestui site web. Daca aveti orice intrebare referitoare la Termeni si Conditii, ne puteţi contacta utilizand formularul de contact.

 

  1. GENERALITATI

 

Site-ul www.hermodavenue.com aparține societații SC ELORA CONCEPT SRL.

Acest site este dedicat utilizarii de catre persoanele fizice și juridice care au relații comerciale cu hermodavenue.com și /sau vizualizarii conținutului acestuia fara a se impune nici o relație comerciala intre vizitator și hermodavenue.com

Intregul continut al site-ului, respectiv imagini, texte, simboluri , elemente de grafica web, e-mailuri, scripturi, programe și alte date sunt proprietatea ELORA CONCEPT SRL., cu sediul in București, sectorul 6, Spl. Independentei, nr. 202H, bl. 1, sc. 1, et. 1, ap. 12, identificata cu J40/12495/22.09.2016, CUI RO 36553389 și este protejat de Legea 8/1996 privind protecția drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuala și industriala.

Folosirea fara acordul societații noastre a oricaror elemente din cele menționate mai sus se pedepsește conform legislației in vigoare.

hermodavenue.com iși rezerva dreptul de a modifica, edita, șterge, suspenda sau intrerupe in orice moment site-ul/informațiile /serviciile disponibile fara nici o notificare prealabila.

Prin acceptarea termenilor și condițiilor, respectiv confirmarea comenzii, Clientul iși asuma raspunderea totala pentru aspectul și forma produsului solicitat.

 

  2. SERVICII SI PRODUSE

 

Produsele și serviciile sunt oferite in condițiile respectarii „Termenilor și Condițiilor” și in limita stocului disponibil. Din acest motiv, hermodavenue.com iși rezerva dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regasește in oferta curenta sau in stoc. 

Produsele comercializate prin intermediul site-ului nostru sunt noi, in ambalajul original al produsului, acestea fiind insoțite de factura fiscala și certificatul de garanție, conform legislației in vigoare.

Anumite detalii precum culoarea produsului (interior/exterior), nu pot fi intotdeauna 100% identice cu imaginile prezentate in site intrucat sunt produse confecționate hand made, inconvenient care nu poate fi imputat societații noastre. Nu suntem responsabili pentru posibilele diferențe de culoare intre cea afișata pe monitorul calculatorului  dumneavoastra și cea a produsului.

 

 3. PLATA

 

Toate preturile afisate pe website-ul nostru includ TVA.

Puteti achizitiona produsele intr-unul din urmatoarele moduri:

 • Ramburs ( plata in fata curierului )
 • Credit card ( Visa, MasterCard ) prin mobilpay.ro
 • Transfer bancar. Datele complete ale firmei necesare pentru operarea unui ordin de plata sunt:

 ELORA CONCEPT SRL

 București, sectorul 6, Spl. Independentei, nr. 202H, bl. 1, sc. 1, et. 1, ap. 12

 J40/12495/22.09.2016, CUI RO 36553389

RO79UGBI0000742006366RON, deschis la GarantiBank, Agentia Decebal

Nu uitati sa specificati pe ordinul de plata codul produsului pentru care faceti plata. Dupa efectuarea platii, va rugam sa ne trimiteti confirmarea acesteia.

 

 4. LIVRAREA PRODUSELOR

 

Transportul se realizeaza prin firma de curierat DPD.

Livrarea produselor se va face oriunde pe teritoriul Romanie, prin intermediul curierului rapid.  

Tariful de livrare este de 15 lei per colet.

Termenul de livrare este de 5 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii.

În cazul unei situaţii de Forţă Majoră, livrarea poate întârzia. Vă rugăm să indicaţi adresa la care puteţi fi găsiţi între orele 9-18, în zilele lucrătoare, livrările efectuându-se doar în această perioadă.

Atenţie: Ne rezervăm dreptul de a nu mai expedia comenzi persoanelor care nu şi-au îndeplinit obligaţiile pecuniare sau de altă natură faţă de Elora Concept SRL. De asemenea, contractul va fi interpretat şi executat cu bună credinţă. Orice abuz va conduce la întreruperea oricăror relaţii contractuale.

Comenzile sunt procesate şi livrate de luni până vineri, cu excepţia sărbătorilor legale. Comenzile primite după ora 15:00 vor fi procesate şi expediate în ziua următoare. Comenzile primite după ora 15:00, vinerea, nu vor fi procesate până săptămâna viitoare, luni. Termenul de livrare începe odată cu primirea email-ului de confirmare a comenzii.

Firma de curierat va incerca de 2 ori sa livreze coletul, daca nu vor reusi coletul se va intoarce catre noi iar comanda va fi anulata. Neridicarea coletelor in mod constant poate fi considerata abuz si pe viitor ne rezervam dreptul de a nu mai onora comenzile dvs.

 

   5. GARANTIA PRODUSELOR

Garanția se acorda conform prevederilor Legii 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora precum și a celorlalte acte normative incidente in materie. Hermodavenue ofera certificat de garanție valabil pentru o perioada de 30 de zile pentru produsele livrate. Certificatul de garanție și factura fiscala vor fi transmise Clientului odata cu livrarea produselor comandate. Garanția produselor comandate va fi in conformitate cu Legea 449/2003 și O.G. 21/1992.

Conditii de garantie

Garanţia se aplica doar in cazul in care cumparatorul face dovada achiziţiei produsului – este obligatorie prezentarea facturii fiscale.

  Garanţia va fi asigurata in cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizarii.

 • Repararea produsului
 • Inlocuirea produsului - daca acesta nu poate fi reparat
 • Returnarea contravalorii produsului, in cazul in care nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.

 Condiţii in care garanţia devine inaplicabila sau nula:

 • uzura morala şi uzura fizica normala a produsului
 • decolorarea produsului sau a unor parţi componente in urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o alta sursa puternica de caldura, umiditate, ploaie, zapada, etc.)
 • deteriorari ale produsului in urma unor calamitaţi (foc, cutremur, inundaţie, trasnet, etc.), accidente, incendiere sau furt
 • defecte produse de transportul, manipularea şi depozitarea in condiţii improprii (temperatura şi umiditate excesive, şocuri termice - variaţii de tip cald / rece, imersare, etc.)
 • defecte cauzate de utilizarea neadecvata, in mod abuziv, incorecta, modificare a produsului şi/ sau in condiţii improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat şi proiectat - umplerea excesiva a genţilor duce la deteriorarea  si/sau rupere a acestora
 • intervenţia, repararea sau modificarea facuta de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului
 • deteriorari ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de şocuri mecanice (rupere, agaţare, lovire, zgâriere, etc.), de animale de companie, rozatoare şi alţi daunatori
 • intreţinere defectuoasa (curaţarea folosind metode sau produse neadecvate)

 

Nu se considera defecte de fabricaţie, ca urmare nu fac obiectul acordarii garanţiei:

 • particularitaţi ale pieilor naturale: nervuri, mici diferenţe de culoare, semne caracteristice şi neregularitaţi - tocmai acest lucru arata autenticitatea şi calitatea pieilor din care sunt confecţionate produsele
 • pieile sunt tratate cu tanin vegetal, iar acesta poate migra şi poate colora uşor haina cu care vine in contact. Acest lucru se intâmpla la primele purtari, pâna cand produsul dobândeşte o patina unica, şi nu este considerat defect; petele de pe haine ies la o simpla spalare.
 • micile neregularitaţi şi imperfecţiuni ale produselor sau ale parţilor din produse confecţionate manual.
 • pieile care au fost ceruite şi lustruite manual: in acest caz pielea continua sa se “uzeze” in mod natural - escoriaţiile de culoare de la suprafaţa pieilor reprezinta un efect intenţionat care are loc doar dupa purtare şi tocmai acest lucru aduce individualitate produselor.                                                                                       

 

  Instructiuni pentru utlizarea si intretinerea articolelor confectionate din piele

Recomandari generale privind ingrijirea incalţamintei:

 • Se interzice cu desavarşire spalarea pantofilor in masina de spalat!

Hermodavenue.com nu raspunde pentru defectele aparute ca urmare a utilizarii sau intreţinerii incorecte a produsului respectiv, precum şi pentru disconfortul provenit din purtarea incalţamintei de marime nepotrivita.

 • Dupa fiecare purtare, incalţamintea se curaţa şi se pune pe sanuri potrivite ca marime şi format. Pentru a crea condiţii igienice de purtare şi a mari durata de folosire, se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de incalţaminte intr-o perioada de timp. Este interzisa spalarea cu apa a incalţamintei. Nu se folosesc inalbitori, detergenţi şi nici produse pe baza de solvenţi, substanţe de largire, curaţare, impermeabilitate.
 • Incalţamintea umeda se usuca lent, la temperatura camerei, ferita de contactul direct cu sursele de caldura. Nu folosiţi uscarea la ventilator, calorifer, foc, uscator de par sau alte surse de caldura. Utilizarea in conditii de umezeala excesiva va face ca pielea din care este produsa incaltamintea sa sufere deformari iremediabile.
 • Feţele incalţamintei se vor feri de lovituri directe.
 • Evitaţi caldura excesiva care poate duce la reactivarea adezivilor şi dezlipirea talpilor.
 • Feţele si talpa pantofilor trebuie protejate de contactul cu solvenţi, smoala, bitum moale sau alte materiale corozive, antiderapante sau substanţe de dezgheţare. De asemenea, evitaţi agaţarea sau calcarea in obiecte metalice ascuţite, resturi de sticla, substanţe insecticide, uleiuri şi benzine, diluanţi, etc, aceste ducand la distrugerea talpii.
 • Va rugam folosiţi un incalţator pentru a evita avarierea pantofilor in zona calcaiului.
 • Deoarece pielea cu care este captuşita incalţamintea nu a fost tratata chimic in mod excesiv pentru fixarea pigmentului (cu scopul protejarii pielii dumneavoastra), exista riscul migrarii culorii.
 • Pentru intreţinerea interiorului, curaţaţi cu o carpa moale umeda şi evitaţi produsele care conţin acetona, acizi, alcool, etc.
 • Tocurile imbracate in piele sunt mai sensibile la purtat şi se pot degrada in urma conducerii autovehiculelor, a calcarii in gratarele de scurgere, in cioburi de sticla sau in bitumul moale de pe trotuare, in anotimpul cald, etc.

 

Recomandari generale privind ingrijirea genţilor si accesoriilor din piele:

 • Evitaţi supraincarcarea genţilor. Gentile şi poşetele sunt concepute ca accesorii de moda şi, exceptând acele modele marcate corespunzator, nu pot fi folosite ca bagaje de voiaj.
 • Feriţi produsul de obiecte care pot provoca zgarieturi, arsuri, perforari sau orice acţiune fizica de natura sa-l deterioreze.
 • Dupa fiecare utilizare, geanta/cureaua/portofelul se curaţa pe faţa exterioara cu o carpa moale, uşor umezita, uscându-le la temperatura camerei, şi se depoziteaza in saci individuali intr-un loc ferit de umezeala si bine aerisit. Depozitarea in saci individuali, in locuri ferite de lumina va limita oxidarea materialelor (piele si accesorii metalice).
 • Evitaţi depozitarea langa surse de caldura, presiune, sau expunerea la razele solare, ceea ce poate cauza decolorarea produsului.
 • Pentru suprafeţele metalice ale accesoriilor se recomanda curaţarea frecventa cu o carpa uscata pentru a preveni oxidarea.
 • Daca nu se folosesc o perioada de timp, genţile se vor pastra in sacii originali, ferite de soare, praf sau surse de caldura. Nu depozitati genţile in spaţii inghesuite, cu alte obiecte deasupra lor; o greutate mare care va apasa timp indelungat pe suprafaţa de piele a unei poşete o va uza, chiar daca sta depozitata şi nu este purtata.
 • Nu folosiţi pe produsele din piele sau in apropierea acestora spray, acetona, acid, uleiuri, benzen, insecticid,etc.

 

   6.  RETURNAREA PRODUSELOR

Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunţa la cumparare, fara penalitaţi şi fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Este necesar doar sa ne anuntati de intentia duneavoastra completand Formularul de retur completat cu toate informaţiile necesare şi expedierea acestuia pe adresa [email protected]

Cheltuielile directe de returnare a produselor sunt in sarcina cumparatorului.

Rambursarea sumelor se va face in 15  zile de la data acceptarii returului de catre Hermodavenue.com prin transfer bancar in contul IBAN specificat in Formularul de Retur.

Pentru a fi acceptata returnarea produselor, acestea trebuie sa fie in aceeaşi stare in care au fost livrate, sa aiba etichetele originale, sa nu fie purtate sau deteriorate, sa fie in ambalajul original cu toate accesoriile incluse(inclusiv cadourile oferite promotional)

Se accepta doar retururi cu servicii de curierat rapid. Nu se accepta retururi cu Posta Romana. Nu se accepta retururi cu plata ramburs.

Produsele care sunt realizate pe comanda la cererea clientului si se supun Ord. 130/2000. Cap. 2, Art. 10: Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel: contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate .